top
   
 
   Menu
 Home
 Nieuws
 Over D-sync'd
 Formatiedansen
 Shows
 Steun D-sync'd
 Contact
   
 
  Debuut D-sync'd: Goed voor brons op NK Formatie 2013!


Blij en trots zijn we om te vermelden dat het wedstrijddebuut van D-sync'd een geweldig succes was! Op het NK Formatie 2013, afgelopen zaterdag in Almere, wist het team de bronzen plak mee naar huis te nemen. Met een unanieme derde klassering zette D-sync'd zo een geweldig debuut neer.

Het was een lange dag, afgelopen zaterdag in Almere. Naast het NK Formatie zorgden ook andere NK's, waaronder het NK Freestyle en het NK Youth, de gehele dag voor vermaak. Voor de formatieteams betekende dit, op z'n zachtst gezegd, een lange dag. En voor D-sync'd helemaal. Met de vloertraining die gepland stond om kwart over 11 en de voorronde die pas om half 7 's avonds startte, moest het hoofd er bij gehouden worden.

In de ballroom beloofde de competitie een spannende te worden. Nadat voormalig Nederlands Kampioen Moving Action vorig jaar besloot te stoppen, was de weg vrijgemaakt voor een nieuw team op het erepodium. Naast het sterk verbeterde Step in Time, die in 2012 de zesde plek wist te behalen op het WK, deed ook het jonge Dance Impression uit Hoorn een gooi naar een zo hoog mogelijke plek. Met hun thema 'Elvis', een oude kür van het Russische Vera, behaalden zij tijdens de vorige wedstrijd in Hoorn een derde plek. Ook Old Forest was er weer bij, dit keer wederom met acht paren. De strijd in de ballroom beloofde dus een spannende te worden.

Maar D-sync'd hield zich sterk. In een gezellig drukke kleedkamer werd gekletst, gegeten, voorbereid en werden de zenuwen weg gelachen. Het Double V C-team kwam 's middags nog even langs met een bloemetje - als laatst gedebuteerde team wensten zij, geheel volgens de formatietraditie, veel succes met onze eerste wedstrijd. Erg lief, veel dank daarvoor!

Helaas was er, naast de vreugde en spanning van ons debuut, ook verdriet tijdens het NK. Het was namelijk de laatste wedstrijd van het Dance East-latinteam. Vanwege verschillende omstandigheden moesten zij besluiten om te stoppen. Jammer, we gaan jullie missen op de wedstrijden!

Maar alles draaide natuurlijk om die twee keer zes minuten op de vloer. De opdracht voor het team was 'genieten', en die is meer dan vervuld. Niet alleen het team en de trainers waren meer dan tevreden over de prestatie van de dansers, ook het publiek en andere teams spraken vol lof over de nieuwe look, de muziek en de choreografie van D-sync'd. Met als thema 'Zorro' nam het jongste ballroomteam van Nederland Spaanse sferen mee naar Almere. En hoe! Al tijdens de voorronde spatte de energie van de vloer af en in de finale werd dit nog even dunnetjes overgedaan.

Helaas bleek de titel van Nederlands Kampioen of Nederlands Vicekampioen nog een stap te ver voor D-sync'd, maar met een unanieme derde plaats en enorm veel positieve reacties, kan het team meer dan tevreden zijn. D-sync'd heeft laten zien waar ze voor staat en kan vanaf hier alleen nog maar verder groeien!

Step in Time en Double V A, van harte gefeliciteerd met jullie Nederlands Kampioenschap!

Het team zal fanatiek door trainen - deze derde plek op het NK Formatie smaakt zeker naar meer. Tot op de volgende wedstrijd, wij hebben er in ieder geval al enorm veel zin in!

Wil jij ook formatiedansen en bij het jongste en ambitieuze ballroomteam van Nederland dansen? Neem dan gerust contact op om een keer vrijblijvend te komen kijken!


D-sync'd op het NK Formatie 2013, Topsportcentrum Almere

De volledige uitslag:
Standaard
1. Step in Time Formation Team (thema "Change"); 1-1-1-1-1-1-2
2. DSV Dance Impression (thema "Elvis Presley"); 2-2-2-2-2-2-1
3. DSV D-sync'd (thema "Zorro"); 3-3-3-3-3-3-3
4. DSV Old Forest (thema "Celine"); 4-4-4-4-4-4-4

Latin American
1. Double V A-team (thema "True Colors"); 1-1-1-1-1-1-1
2. DSV Dance East Latin Team (thema "I'm Yours"); 2-2-2-2-2-2-2
3. Double V B-team (thema "Latin Party"); 3-3-3-3-3-3-3
4. Double V C-team (thema "Latin Party"); 4-4-4-4-4-4-4

Juryleden
A. André de Cnodder (België)
B. Klaus Koppen (Duitsland)
C. Ixus Pedrazo (Spanje)
D. Martin Schroer (Duitsland)
E. Markus Sonyi (Duitsland)
F. Ronald Straatman (Nederland)
G. Marcel Wauters (België)
H. Marit Yarulin (Spanje)

Geplaatst op 16 april 2013


  Het laatste D-sync'd nieuws
D-Sync'd zoekt: jou!
Debuut D-sync'd: Goed voor brons op NK Formatie 2013!
Soms zit het mee, nu zit het tegen!
Coming up: Double V Dance Gala
   
 
   Agenda

Geen wedstrijden   Sociale media
Bekijk onze facebook-pagina en volg ons op twitter!